Girona commemorarà avui el Dia Internacional del Poble Gitano, amb l'objectiu de recordar les víctimes de persecucions i genocidis i reconèixer la història, la identitat, els valors i la cultura de tots els que s'identifiquen com a gitanos i gitanes i seguir denunciant la discriminació i les desigualtats que encara pateixen algunes persones d'aquest col·lectiu. Està prevista l'assistència de l'alcaldessa, Marta Madrenas, a la celebració. L'acte està organitzat per la comissió del 8 d'abril, un grup de ciutadans que compta amb el suport de l'associació de veïns de Font de la Pólvora. De fet, s'han anat organitzant actes al llarg de tota la setmana.

L'acte començarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Llimoner, on es donarà la benvinguda als assistents. Tot seguit, un grups d'infants farà diverses lectures i s'encendran espelmes tot escoltant l'himne Gelem Gelem. Finalment, es farà una ofrena floral al riu Onyar.

Al voltant d'aquesta commemoració, el programa Integrant Accions, dins del marc del projecte Promoció del Poble Gitano, ha organitzat a diferents espais de la ciutat activitats cuturals i divulgatives de fotografia, audiovisuals, contes, pintura i música. Enguany, aquestes activitats s'han centrat molt especialment en l'accés a l'educació i la permanència en els centres els centres educatius. Així, del 4 al 18 d'abril es poden visitar dues exposicions fotogràfiques: Mirades de futur. L'educació, via de promoció, de Martí Artalejo (a la facultat d'Educació i Psicologia de la UdG) i Gitanos con estudios, gitanos con futuro, de Jesús Salinas, al centre cívic Onyar. A més, demà a la tarda es farà una activitat infantil i familiar amb el concert de Landry el Rumbero i xocolatada a l'escola de Font de la Pólvora.