L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va explicar ahir que el Museu d'Art contemporani que inclourà el fons del col·leccionista Santos Torroella s'autosustentarà. Va assenyalar que encara no s'han fet els càlculs exactes però que s'estima que si la meitat de gent que entra a la Catedral, ho fa pagant entrada al Museu, l'equipament serà autosuficient econòmicament. Madrenas ho va explicar a preguntes d'un ciutadà durant una Audiència Pública sobre els pressupostos municipals amb escassa assistència de públic. De fet, el saló de descans del teatre no es va omplir ni de bon tros, i pràcticament tots els presents eren polítics, assessors, simpatitzants d'alguna formació o representans d'entitats veïnals.

De fet, part de les crítiques d'algunes intervencions van girar al voltant de la poca difusió de l'acte, amb un canvi de data i una convocatòria a corre-cuita. Madrenas va defensar que ho havien anunciat per diferents canals i va prometre potenciar la participació ciutadana.

En total hi va haver nou intervencions del públic, alguna de les quals semblaven fetes per al lluïment de l'equip de govern. Van ser pràcticament de totes les àrees. N'hi va haver de turisme, lluita contra l'atur, serveis socials, educació i de participació ciutadana.

L'acte havia començat amb les explicacions dels pressupost per al 2016 de la tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, i la viceinterventora Glòria Rigau. Posteriorment, breus intervencions dels grups municipals i finalment les preguntes dels assistents.

Sobre la compra del fons Santos Torroella, Madrenas va explicar que ja s'ha efectuat el primer pagament (700.000 euros del total que són 3,5 milions) i que al Museu tindrà atractiu gràcies a noms com Picasso, Dalí o Miró i que hi haurà allà també artistes autòctons i la cultura de base. Responent altres preguntes, l'alcaldessa va recordar que el turisme és una de les prioritats del govern. En el sentit que genera llocs de treballs i que això, juntament amb les polítiques d'ocupació, serveix per lluitar contra l'atur. Pel que fa educació, es va preguntar sobre la possible massificació a Secundària i el cost de tenir aules al Cartañà, el nou Institut Comtessa Ermessenda. Madrenas va recordar que el conveni per estar al Cartañà és de quatre anys i que això és el que servirà per evitar la sobreocupació i evitar els problemes a secundària.

Finalment, sobre l'ajut als captaires va assenyalar que se'ls ajuda amb aliments i higiene i que destinen 780.000 euros al centre d'acolliment la Sopa.