Sergio Álvarez Leiva (Madrid 1985) ha estat guardonat amb el Premi Fundació Princesa de Girona - Empresa 2016, en què ha estat el segon acte de proclamació dels guanyadors d'aquesta edició. El jurat va comunicar ahir el resultat, destacant que Álvarez «ha estat capaç de materialitzar en una empresa una visió innovadora i global en la representació de dades, utilitzant la cartografia en un món on la imatge és cada vegada més important».

El jurat considera que Sergio Álvarez, CEO i fundador de CartoDB, «és un exemple a seguir per als joves amb vocació empresarial» i va valorar molt positivament el seu prestigi internacional, la seva capacitat de mobilització de recursos financers, la seva expansió geogràfica i la creació d'ocupació.

En conèixer el veredicte, Sergio Álvarez es va mostrar «molt il·lusionat, perquè es tracta d'un premi d'impacte» que li permetrà donar més difusió a l'objectiu real de la seva empresa: «Democratitzar l'accés a una tecnologia que no ha d'estar només a l'abast d'una poca gent». «No és just que Google pugui accedir a una quantitat tan ingent de dades que pugui ser capaç de predir quan apareixerà el proper brot de grip, o que Amazon ja sàpiga quin serà el pròxim producte èxit en vendes», va afegir Álvarez, que va valorar del Premi la capacitat que tindrà a partir d'ara d'accedir a una gran xarxa de gent inspiradora.