Pendents dels cel. Així van sortir les dotze confraries de Setmana Santa de?Girona a la Processó del Sant Enterrament. Unes hores abans havien caigut quatre gotes i els núvols no acabaven de marxar, però van respectar l'esdeveniment que va sortir puntualment, a les nou del vespre des de la Catedral. Al capdavant, els armats dels Manaies - molt separats de la resta- i el porrer i a continuació la nombrosa Confraria de Jesús i els Nens. Tot seguit la resta d'entitats que estan englobades dins la Junta de confraries de Setmana Santa. Solen sortir entre 1.200 i 1.300 persones, entre les quals hi havia Benet Rovira, el pendonista d'honor d'enguany dels Manaies i Jordi Dalmau, amb l'estendart de la confaria de la Mare de Déu dels Dolors.

La gran novetat d'aquest any era el recorregut que passava primer per la Rambla i després per la plaça del Vi, just al revés del que s'havia fet fins ara. Si la Junta està satisfeta amb la modificació, l'any vinent es podria repetir, un fet que ja ha succeït amb l'hora de sortida, que ara és a les nou del vespre, i antigament era a les deu de la nit. El canvi en el recorregut es fa per passar més d'hora per la Rambla Llibertat, un espai que fins ara quedava desangelat i que ahir va lluir amb més espectadors, alguns bastant sorollosos. La tornada per la plaça del Vi, després de passar per la plaça Catalunya ja es preveia que seria nombrosa per la màgia i la llegenda que desprèn veure el pas de les confraries pels carrers estrets i envoltats d'edificis de pedres centenàries.

Canvi d'abanderat

Abans de l'inici de la Processó els Manaies van anar a buscar el pendonista, com és tradició, i van tornar a la seva seu, Sant Lluc, per esperar a les nou del vespre. Allà van aprofitar per lliurar el casc de les 25 sortides a Carles Coll Casademont. A més, hi va haver un acte de comiat envers Pere Juandó, el manaia més veterà i que féu portar la bandera de l'entitat (un estendart diferent al penó), que a causa de la seva edat ja no desfilarà més. El seu lloc l'agafa ara Gaspar Jou Comas.