Falsa alarma a l'estació del TAV? de Girona. Una maleta abandonada al costat del túnel del Tren d'Alta Velocitat va obligar a desallotjar l'estació durant prop d'una hora. A causa de la situació d'amenaça terrorista, preventivament a les sis de la tarda es van activar tots els efectius de seguretat tant de l'estació com els Mossos d'Esquadra que va desallotjar el vestíbul de l'estació del TAV, els passatgers que havien d'agafar un tren que venia de Madrid que varen sortir per una de les sortides d'emergència, segons fonts policials.

Mentrestant agents de l'ARRO, la Unitat Canina i els Tedax van balisar l'estació perquè ningú pogués accedir-hi. Els artificiers es van dirigir cap a la maleta, que era a tocar d'una paret de l'exterior del túnel del TAV, és a dir a fora, on abans hi havia hagut l'estació de busos.

Després d'examinar-la, van trobar que estava buida i en poc més de mitja hora van poder veure que no contenia cap artefacte explosiu i que per tant, tot havia estat una falsa alarma. El ressò del desallotjament de l'estació va fer-se sentir sobretot a les xarxes socials, on van aparèixer ahir molts vídeos i fotografies del moment de desallotjament sobretot dels usuaris del TAV que havien d'agafar un tren quan es va produir el succés.

Al voltant de les set de la tarda, quan la policia va veure que ja no hi havia cap tipus de perill va decidir desbalisar i va permetre que s'obrissin de nou els accessos a l'estació de tren. Durant tota l'estona no es va tallar la circulació de trens d'alta velocitat.