L'Ajuntament de Girona celebrarà una audiència pública sobre el pressupost municipal d'aquest 2016 el 4 d'abril. L'acte, que serà obert a tota la ciutadania, es farà al saló de descans del Teatre Municipal a partir de les set de la tarda. Aquest és el segon cop que es fa servir a la ciutat aquesta figura participativa per parlar sobre aspectes de matèria pressupostària, després de la primera audiència pública sobre el pressupost municipal del 2012.

L'audiència serà presidida per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i es desenvoluparà d'acord amb el que estableix el Reglament regulador de les institucions de la participança i de la gestió de conflictes de l'Ajuntament de Girona. Tal com s'estableix en aquest reglament, la sessió començarà amb una ponència sobre el pressupost municipal que farà la tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas.

A continuació, els portaveus dels grups municipals de l'oposició, durant un espai de temps proporcional a la seva representativitat, prendran la paraula. Tot seguit serà el públic assistent qui podrà intervenir en el torn obert de paraula. Per acabar, el govern municipal tancarà l'acte amb les conclusions de la sessió.

L'audiència pública és un espai de participació per a la presentació pública i el debat entre Ajuntament i ciutadania sobre qüestions especialment significatives de l'acció municipal. Té com a objectiu oferir un espai de relació entre els ciutadans i ciutadanes i els seus representants polítics.