ERC-MES de Girona vol que l'Ajuntament impulsi mesures per tal que tots els bars de la ciutat que vulguin puguin oferir música en directe, tal com s'ha fet a Barcelona. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, assegura que l'objectiu de la proposta és facilitar la creació de circuits de música en viu tant en espais públics com privats. Segons recorden, ja portaven aquesta proposta al programa electoral.

Roca indica que en moltes ciutats del món, especialment en les de cultura angloxasona, és molt habitual trobar bars que ofereixin música en directe. La portaveu republicana elogia la tasca d'aquells locals que programen petits espectacles i vol que això es pugui estendre a tots els bars gironins que ho vulguin programar.

Roca admet que una aposta d'aquest tipus s'ha de consensuar al màxim entre els agents públics, econòmics i veïnals, i s'han d'impulsar tant els canvis normatius necessaris com d'adequació dels locals. En aquest sentit, ha instat el govern a plantejar algunes mesures, com una línia de subvencions per insonoritzar els locals que vulguin fer música en directe. L'objectiu és garantir el descans i benestar dels veïns.