L'Ajuntament de Girona ja té a punt el projecte per fer unes noves escales al Cul de la Lleona, que van ser retirades el passat mes de novembre davant la mort d'un turista francès que va relliscar després de fer-li el tradicional petó al cul. Les noves escales comptaran amb sis esglaons i una barana per fer-les més segures. El consistori preveu que estiguin instal·lades per la propera edició de Temps de Flors, al mes de maig.

L'Ajuntament va retirar les escales del Cul de la Lleona just després de l'accident. En aquell moment hi havia una estructura de ferro amb tres graons i sense barana que havia estat instal·lada durant vint anys i que fins llavors no havia generat cap problema, però després de l'accident mortal l'Ajuntament va decidir substituir-la. Quatre mesos després, el Cul de la Lleona segueix sense escales, ja que l'Ajuntament no ha tingut pressa per tornar-les a instal·lar i ha preferit estudiar bé quina era la millor solució.

Després de contemplar diverses opcions, i tenint en compte també la singularitat arquitectònica de l'espai, el consistori ha decidit finalment instal·lar una estructura amb sis esglaons (cinc de principals i un de complementari per als més baixets) i una barana on agafar-se. El material utilitzat serà planxa d'acer «corten» antilliscant i tindrà una alçada aproximada d'1,40 metres. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà (CiU), l'objectiu és «crear un espai d'accés a l'escultura, una de les més populars de la ciutat, amb millors condicions de seguretat». La voluntat municipal és que els turistes no hagin de saltar ni enfilar-se, evitant així que es produeixin nous accidents. L'execució dels treballs anirà a càrrec de les brigades municipals.

L'objectiu del consistori és que la nova estructura estigui ja instal·lada per la mostra Temps de Flors, una de les principals cites turístiques de l'any i que atrau milers de persones. En aquests moments, els turistes que volen complir amb la tradició i besar el cul de l'animal per tornar a la ciutat ho tenen complicat, ja que no hi ha cap element que en faciliti l'accés i per tant s'ho han de mirar des de baix. Segons Alcalà, l'elaboració d'aquest nou projecte demostra que la ciutat «no ha estat aturada» durant els últims tres mesos malgrat les anades i vingudes polítiques. «Queda clar que des de l'Ajuntament hem seguit treballant per resoldre el dia a dia de la ciutat», assenyala.

La víctima mortal de les anteriors escales del Cul de la Lleona va ser un turista francès, de 75 anys, que va relliscar després d'haver-li fet el petó i que va patir un fort impacte al cap que li acabaria causant la mort hores més tard a l'hospital Josep Trueta de Girona. Immediatament després de l'accident, l'Ajuntament va prohibir l'accés a l'estàtua tot col·locant-hi unes tanques al voltant. Un cop la policia municipal va haver fet el seu informe, el consistori va decidir retirar les escales i fer un informe per detectar les mancances i veure quina seria la millor solució.