Un any més, la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona va lliurar el penó -l'estendart de l'entitat- a l'escollit d'enguany, Benet Rovira Blanch, que ha col·laborat amb la Junta dels Manaies sempre que se li ha demanat i que ha sortit cinc cops, com a vesta. Centenars de persones van seguir l'acte d'entrega en un recorregut que va passar per diferents punts del Barri Vell i de l'Eixample. Un dels punts àlgids per als espectadors va ser, com sempre, la plaça del Vi, on els armats van fer diversos creuaments i van crear una estrella.

Enguany va tornar a ser un lliurament molt tradicional, després que l'any passat fos excepcional, amb motiu de la celebració dels 75 anys de la creació de la Confraria, i no hi va haver diferents sortides al llarg de la setmana ni entitats convidades.

Benet Rovira, que és el cònsol honorari de Panamà, va rebre el penó i el va mostrar des del balcó a tota la gent que seguia l'entrega des del carrer. El pendonista custodiarà l'estendart al balcó -la tradició mana que sigui en un lloc visible de la façana- d'aquesta casa fins demà, quan els Manaies tornaran per buscar-lo i desfilar juntament amb ell, a la Processó del Sant Enterrament, que s'iniciarà a les nou de la nit.

Rovira viu en una finca a Palau, però per evitar que el recorregut de l'entrega fos massa llarg, va escollir aquest altre habitatge d'un dels seus fills. A la casa es van repartir bunyols i cava. Hi havia el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, que mai es vol perdre aquesta tradició. També hi va ser la nova alcaldessa, Marta Madrenas i tampoc van faltar a la cita el vicealcalde, Eduard Berloso, i la regidora Eva Palau.

Va ser un dia amb bona temperatura, en què en cap moment es va patir pel cel i sense cap partit de futbol programat, com havia passat altres anys. La formació que va entregar l'estendart estava integrada per 119 armats, dels quals 115 eren adults i quatre eren infants, que també són membres de la confraria i que han de tenir entre set i nou anys. A més dels manaies van seguir l'entrega del penó una vuitantena de vestes, moltes infantils, primer davant dels manaies i posteriorment a darrere.