ERC-MES de Girona ha qualificat l'acord de govern entre CiU i PSC, que es formalitzarà en el ple extraordinari d'aquesta tarda, de «pacte entre dues debilitats». Per a la portaveu republicana, Maria Mercè Roca, els socialistes havien «caigut en la irrellevància política» i necessitaven «obtenir espais de poder per visualitzar-se», mentre que Convergència «no ha sabut governar en minoria i necessitava tres vots més per aconseguir la majoria al ple». Per això, Roca creu que l'acord ha estat «cuinat exclusivament per satisfer els interessos polítics i tàctics d'uns i altres».

La líder d'ERC-MES a l'Ajuntament també s'ha mostrat «preocupada» en no veure «un model de ciutat» darrere l'acord, i recorda que els dos partits han exhibit una sintonia «nefasta» en termes de ciutat. «Cap de les mocions presentades pels socialistes ha rebut el suport de CiU, i ara s'entenen per formar govern», apunta Roca, tot emplaçant els dos partits a explicar els detalls del que volen fer plegats «més enllà del repartiment de les regidories».

Retirada dels organismes

A més, els republicans s'han retirat dels organismes i empreses públiques on estaven presents en virtut de l'acord de cartipàs de Carles Puigdemont, com Agissa o la Fundació Prudenci Bertrana, perquè eren «en virtut d'un pacte amb l'anterior alcalde i en un context diferent». Per això, creuen que, ara que han canviat les circumstàncies, no té sentit mantenir-s'hi, i aquests llocs seran ocupats a partir d'ara pels representants del PSC.