El grup d'ERC-MES a Girona es va queixar dilluns al ple de l'elevat cost que tenen els pressupostos participats. El regidor Pere Albertí va recordar que el cost de l'aplicatiu informàtic de votació és de 35.000 euros l'any, i que a través d'internet enguany han votat 2.621 persones. El cost, per tant, és de 13,36€ per vot. La coalició aposta per «un software de vot electrònic de codi lliure» que permeti reduir costos i no dependre de llicències costoses. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas (CiU), va admetre que el cost és aquest, però va recordar que aquesta és l'aposta de l'Ajuntament per la participació i va emplaçar ERC a aportar noves propostes per poder-lo abaratir.

Segons Albertí, aquests 35.000 euros són una quantitat assimilable a la que s'assigna a un barri de la ciutat, ja que per exemple Mas Ramada o Mas Catofa en reben 29.000, mentre Sant Narcís o l'Eixample en reben més de 50.000. «L'aplicatiu informàtic és com un barri més», ironitza Albertí.

Mecanismes de reducció

ERC-MES recorda que en la darrera edició van votar telemàticament un total de 2.621 persones. «Si dividim el cost de l'aplicatiu informàtic per aquesta quantitat», va explicar Albertí, «resulta que el cost de cada vot és de 13,36 euros»,. Per això va instar l'equip de govern a buscar mecanismes per reduir el cost de l'aplicatiu. Els republicans, doncs, proposen «un software de vot electrònic de codi lliure», que, segons asseguren, «permetria reduir costos i no dependre de les llicències costoses». En aquest sentit, defensen que caldria que en els contractes de licitació de software s'inclogués una clàusua perquè fossin de codi lliure. Per això, ERC insta el govern a estudiar aquesta i d'altres propostes per aconseguir més estalvi per a les arques municipals.