19 de març de 2016
19.03.2016

Medel i Salado guanyen el premi Princesa de Girona d'Arts i Lletres

Es tracta d'una poetessa amb poemes traduïts a diversos idiomes i un percussionista i director

19.03.2016 | 06:30
La poetessa Elena Medel.

La poetessa Elena Medel i el percussionista i director Andrés Salado han rebut ex aequo el premi Princesa de Girona 2016 en la categoria d'Arts i Lletres. Durant l'acte, celebrat ahir a Saragossa, el jurat va destacar la «precoç» carrera de Medel, així com el seu assaig sobre Machado i la seva iniciativa solidària per publicar d'altres autors. També va aplaudir la qualitat tècnica i el carisma i capacitat comunicativa de Salado. En aquesta edició dels premis s'han presentat un total de 209 candidatures a les diferents categories, de les quals 47 eren per a Arts i Lletres. La resta de premiats se sabran en les properes setmanes.

Medel (Còrdova, 1985) és autora de diversos poemaris que han estat traduïts a diversos idiomes i ja ha rebut diverses condecoracions, com el premi Andalusia Jove de Poesia per la seva obra Mi primer bikini, el de la Fundació Loewe a la Creació Jove o El Públic-RTVA de les Lletres 2015 per Chatterton.

Salado (Madrid, 1983) ha dirigit agrupacions com Divertimento Ensemble, la Simfònica de Porto, les Orquestres Joves d'Extremadura, Madrid i Galícia, la Simfònica de Navarra, el Salzburg Chamber Soloists o la Lucerne Festival Academy Orchestra, al costat de Peter Eötvö.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook