El president de la?Generalitat va fer anar Eduard Berloso (Demòcrates de Catalunya) al Palau de la Generalitat per fer que acceptés el pacte de CDC amb PSC. Demòcrates no estava al corrent del pacte de les cúpules de Convergència i el PSC. Hi va anar la nit abans que Albert Ballesta dimitís com a alcalde i s'anunciés la sociovergència. Ahir Berloso no va desmentir aquesta informació però no va voler entrar en cap detall.

El representant de Demòcrates va limitar-se a dir que actualment és el primer tinent d'alcalde i vicealcalde i regidor de Serveis socials i que està tirant endavant aquesta àrea fins que no s'aprovi un nou cartipàs. Eduard Berloso tampoc va voler confirmar si mantidrà la vicealcaldia tot i que la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, sigui la primera tinenta d'alcalde fruit del pacte de govern. Tampoc va voler detallar si serà el regidor d'Urbanisme, una àrea que queda vacant perquè l'actual responsable, Marta Madrenas, serà nomenada alcaldessa.

El silenci de Berloso s'entén en dos sentits. El pacte entre CDC i el PSC no agrada a Demòcrates, que l'ha acceptat a desgana, tot i que la formació ho nega, i ara intenta negociar algunes millores amb els representants de Convergència. t.carreras girona