"Ha estat un gran èxit". Així ha definit la quarta edició del Girocamping el president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. El saló, que va obrir portes el passat dijous 3 de març, ha tancat aquest diumenge superant els 20.000 visitants, 2.000 més que l´any passat. Tot i l´increment de públic, Gotanegra ha destacat dos dades "claus". D´una banda, el 20% dels visitants eren parelles, grups d´amics o famílies que no havien trepitjat mai un càmping i el 50% dels assistents eren de fora de les comarques gironines, principalment del sud de França i de la demarcació barcelonina. Segons el president, el saló ha aconseguit complir un dels principals objectius: seduir nous públics i atreure més turisme de proximitat. A part, pel que fa al vessant professional del certamen, els 'networking' que s´han celebrat han atret 350 estudiants i 2.840 professionals - un miler més que l´any passat- de 50 empreses. "Estem satisfets perquè han vingut companyies dedicades a altres àmbits del sector turístic gironí però que estaven interessades en fer contactes", ha detallat Gotanegra.

Any rere any, el Girocamping ha anat creixent, bé sigui en expositors o activitats. Aquest 2016, a més, ho ha fet en superfície. El saló ha guanyat 1.500 metres quadrats (un 20% més) arribant fins als 7.800 metres que s´han subdividit entre els espais del Palau de Fires i dues carpes exteriors on s´han instal·lat les autocaravanes, caravanes i accessoris de càmping.

En total, s´hi ha exposat 139 estands, una desena dels quals d´empreses franceses, el que suposa un augment del 50% respecte la tercera edició. Seguint la línia de l'any passat, el Girocamping recrea un càmping i una ciutat de vacances a l'interior del Palau de Fires. D´aquesta manera, la organització volia que els visitants poguessin viure l´experiència i l´ambient real que es viu dins d´un càmping. El saló està destinat a un públic en general- sobretot famílies- però també té un apartat específic per a professionals.

Enguany, el certamen ha batut el seu rècord amb més de 20.000 visitants, 2.000 més que l´any passat. A aquests se sumen els 2.840 professionals que van participar dijous i divendres en les jornades de ´networking´. En concret, són un miler més que l´anterior edició. Unes xifres que, des de l´Associació de Càmpings de Girona - l´entitat organitzadora del saló- qualifiquen "d´èxit absolut".

El 50% dels visitants eren de fora de les comarques gironines en front el 35% de l´any passat i un 20% de les persones que han passat pel certamen no havien anat mai a un càmping. "L´objectiu d´atreure nou públic l´hem assolit, també hem aconseguit el repte d´augmentar els clients de proximitat; les expectatives que teníem per a aquesta edició s´han complert amb escreix", ha assegurat el president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra que ha afegit que ja estan treballant perquè la propera edició d´aquest saló "continuï sorprenent als visitants i sigui cada vegada més atractiva".

Pel que fa al sector professional, més de 350 alumnes de la Universitat de Girona i de l´Escola d´Hostaleria i Turisme de la ciutat han participat en les trobades programades i s´han pogut posar en contacte amb les empreses del sector interessades en començar a configurar les seves plantilles de cares a la temporada turística d´estiu.

A més, durant la fira, s´ha presentat davant els empresaris dels càmpings un estudi tècnic, encarregat pel sector i elaborat per una consultoria alemanya, que ha confirmat el bon posicionament dels càmpings catalans a Europa. La gran majoria dels visitants han estat famílies que han aprofitat el certamen per fer les seves reserves de cara a Setmana Santa i l´estiu.

L´Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d´Espanya, representa el 25% de la Federación Española de Empresarios de Camping. Compta amb 75 establiments associats amb un total de 135.000 places d´allotjament, el 88% del total de la demarcació. El Girocamping és un saló únic a tot l´Estat i s´hi ha pogut veure les últimes novetats i tendències d´aquest sector. Paral·lelament, les empreses han presentat els seus nous models de bungalows, mobilhomes i autocaravanes.