Hermetisme de CiU i ERC-MES pel que fa a un possible pacte pel sou de l'alcalde, Albert Ballesta, i els càrrecs de confiança. Malgrat que les direccions dels dos partits estan pressionant a un costat i altre perquè arribin a un acord el més aviat possible, des de Girona volen posar el fre de mà a la situació i prendre-s'ho amb calma. Ballesta va demanar ahir «tranquil·litat» per continuar amb el seu «període de reflexió» per redreçar la situació, mentre que ERC-MES va reiterar un cop més que no pensa entrar al govern i que, de moment, manté sobre la taula mateixa proposta que ja tenia pel que fa al sou de l'alcalde i els càrrecs de confiança.

A preguntes dels periodistes, Ballesta va demanar ahir «tranquil·litat, molta tranquil·litat» després dels conflictes viscuts durant les darreres setmanes entorn al cartipàs municipal, el sou de l'alcalde i la modificació dels càrrecs de confiança. Ballesta no va voler parlar d'un possible acord imminent amb els republicans per desencallar la situació i també va afirmar que «desconeix» que hi hagi hagut pressions o moviments de les cúpules dels partits per apropar postures. «Reitero el que vaig dir l'endemà del ple, obrim un període de reflexió i ja es veurà», va afirmar.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, assegura que, malgrat que estan oberts al diàleg per poder arribar a un acord pel sou i els càrrecs de confiança, de moment descarten entrar al govern municipal. De fet, la pròpia CiU va admetre que ha proposat tres cops als republicans entrar a governar amb ells, i aquests s'hi han negat. En aquests moments, segueixen amb la mateixa posició. D'altra banda, Roca explica que ERC-MES manté sobre la taula mateixa proposta de cartipàs que la setmana passada: un sou de 68.000 euros i l'eliminació de tres càrrecs de confiança, a banda de millores per a la ciutat com els Consells de Barri per als antics pobles de Santa Eugènia, Sant Daniel i Palau-sacosta.

En el ple celebrat dijous a la tarda (el segon que es convocava per poder aprovar el cartipàs), l'equip de govern de Ballesta no va poder aprovar el seu sou ni la modificació de càrrecs de confiança en una sessió crispada amb retrets constants entre govern i oposició. Malgrat que inicialment havia arribat a un acord amb Ciutadans i PP per poder-ho tirar endavant, els representants d'Albert Rivera a Girona es van fer enrere a última hora i Ballesta es va quedar sense suports. Tot i fer alguns moviments just abans del ple i proposar una rebaixa del seu sou fins als 68.500 euros, Ballesta no va aconseguir els suports necessaris per poder-ho tirar endavant. Per això, en aquests moments l'alcalde de Girona no té sou i només percep les assistències.

Divendres, Ballesta va admetre que des del govern s'havien comès alguns errors i va obrir un «període de reflexió» per mirar de desencallar la situació. I de moment, es manté en la mateixa posició: «No tinc res més a afegir del que vaig dir divendres, obrim un període de reflexió i ja es veurà», va indicar ahir. En el mateix sentit, va assegurar que «desconeix» si hi ha hagut pressions entre les cúpules dels partits per suavitzar les desavinences i mirar d'arribar a un acord en una de les capitals més independentistes del país.