L'Ajuntament de Girona, juntament amb els de Salt i Sarrià, està preparant un nou reglament del taxi que preveu que els taxistes de cada municipi també puguin fer parades als altres dos. Abans de decidir-ho, però, se sotmetrà a votació dels professionals i es farà un període de prova per veure si funciona. L'objectiu és tractar els tres municipis de l'àrea metropolitana, a aquest efecte, com si fos un de sol. Aquesta proposta, entre moltes altres, s'ha traslladat aquesta setmana a la Taula del Taxi, que ?reu?neix, entre altres, la policia municipal de Girona i Salt, tècnics de mobilitat, Mossos d'Esquadra, els sindicats, associacions i plataformes de taxistes i els regidors de Mobilitat dels tres municipis. El reglament, tanmateix, se sotmetrà a votació dels 84 taxistes amb llicència de la ciutat, per tal que li donin el vistiplau abans de portar-lo al ple.

Segons explica el regidor de Mobilitat de Girona, Joan Alcalà (CiU), l'actual reglament data de 1983, de manera que es fa necessària una actualització. Alcalà assegura que volen «mirar cap al futur» i consensuar la proposta al màxim amb tot el sector. Entre les principals novetats hi haurà la possibilitat que els taxistes de cada municipi puguin fer parada en els altres dos, cosa que ara no succeeix. A més, es podria crear alguna nova parada a Salt, a les zones que més han crescut últimament. Per veure si aquest sistema funciona, s'establirà un període de prova la durada del qual la decidiran els propis taxistes.

Una altra de les novetats que inclourà el reglament serà un dia de descans setmanal. Una de les propostes és que els taxistes facin un dia festiu rotatiu de dilluns a divendres. Tot i això, l'opció final es consensuarà amb tot el col·lectiu. De les 84 llicències que hi ha actualment, 68 són a Girona, 13 a Salt i tres a Sarrià.

Alcalà s'ha mostrat «molt satisfet» després de la primera reunió amb els representants dels taxis. La normativa s'haurà d'anar perfilant durant les properes reunions, fins que es pugui sotmetre a votació dels professionals del sector. «No tenim cap pressa, no volem fer res sense un ampli consens», assenyala el regidor. Un cop s'hagi aconseguit una normativa que compti amb el suport del sector, els ajuntaments ho sotmetran a votació als seus respectius plens municipals.

Un cop s'hagi tancat i aprovat el reglament de Girona, Salt i Sarrià, els municipis estan oberts a possibles noves incorporacions. Això, però, seria ja en una nova fase.