L'Ajuntament de Girona ha millorat la il·luminació de la passera de Fontajau, que serveix per unir l'aparcament del pavelló amb la Devesa. Concretament, s'han canviat els llums d'aquest pont damunt del riu Ter per uns nous elements lumínics LED que s'adeqüen també al que marca la Xarxa Natura 2000 a la qual està sotmès l'espai.

Segons ha explicat l'Ajuntament, el principal objectiu de la iniciativa, prevista en el marc de Pla de Xoc de la Devesa, és millorar la connectivitat, especialment en hores de vespre i nit, entre el centre de la ciutat i el barri de Fontajau. A més, també es pretén optimitzar la funcionalitat de l'aparcament ubicat al costat del pavelló de Fontajau i promoure'l com a aparcament dissuasiu per accedir al centre de Girona.

El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, ha explicat que «en els propers mesos s'aniran treballant diferents actuacions previstes en el Pla de Xoc de la Devesa, que culminaran a l'estiu amb l'entrada en servei del vial perimetral reformat». Ribas va afegir que aquestes intervencions són «l'avantsala del pla especial que definirà la Devesa del futur».

Els aplics que s'han col·locat són de LED ambre, d'una potència de 4W, de manera que s'aconsegueix alhora un estalvi energètic de més del 50% (els anteriors aplics tenien 10W de potència) i complir amb els requeriments del Decret 190/2015 de desplegament de la Llei 6/2001, que promou la utilització de les millors tecnologies en il·luminació. La llera del riu Ter a Girona forma part de la Xarxa Natura 2000, raó per la qual tot l'enllumenat que s'hi troba està dins de zona d'especial protecció lumínica ha d'adaptar-se abans del 31 de desembre de 2016 a làmpades de vapor de sodi o bé a altres tecnologies de característiques espectrals similars, com és el cas dels LED ambre. La instal·lació ha anat a càrrec de les brigades municipals i la compra dels aplics ha suposat una despesa de 12.200,61 euros.