Girona acollirà els dies 12 de març i 2 d'abril les assemblees del projecte Ambaixadors per la Justícia Climàtica, impulsades per la Fundació Plant-for-the-Planet, amb la qual col·labora l'Ajuntament. Les jornades, anomenades "Acadèmies", dividiran els participants en dues categories: de nou a dotze anys i de tretze fins a setze.

La Fundació Plant-?for-?the-?Planet és una iniciativa infantil i juvenil que té l'objectiu de lluitar contra la crisi climàtica mitjançant la plantació d'arbres i la capacitació de nens i joves. Aquesta Fundació va ser creada l'any 2007 per un nen alemany, anomenat Felix Finkbeiner, quan tenia nou anys.

Aquest projecte s'ha implantat amb força a la ciutat de Girona, ja que el propi Finkbeiner va venir a la ciutat a oferir una conferència convidat per la Fundació Princesa de Girona. En aquell moment, que tenia onze anys, va deixar bocabadat l'Auditori gironí, i només cinc anys després ja compta amb una fundació internacionalitzada i en procés d'expansió.

Plant-for-the-Planet vol capacitar i conscienciar els infants i joves per aconseguir un futur millor tant per a la ciutat de Girona com per al planeta. Durant les jornades que es portaran a terme, totalment gratuïtes, es realitzaran activitats per explicar què és el canvi climàtic i què poden fer els nens per solucionar aquest problema de caràcter mundial. L'objectiu és que al final de les jornades es creï un grup de joves per anar a conferències o cimeres relacionades amb aquesta qüestió.