El 12 de març fa 75 anys i fa quasi deu anys es va jubilar després de treballar tota la vida en el sector de la construcció. Salt li atorga aquest dijous el Premi Tres de Març pel seu treball i dedicació al poble en el seu vessant de voluntari i la seva implicació a Càritas Salt i al Banc dels Aliments. Ha rebut la condecoració "Setmana Recreativa" al servei militar i el Premi Arrels d'Estanyol.

Va néixer a Estanyol però va anar a viure a Salt. Per què?

De ben jove ja treballava a Salt d'aprenent de paleta i al final vaig muntar una empresa. A més, em vaig casar i vaig comprar un pis a Salt.

Per què un decideix fer-se voluntari?

M'ho passo bé. Era molt amic del mossèn del Pont Major. Un dia em va demanar per repartir aliments perquè ell havia d'estar per la família i li vaig dir que sí. I em va agradar. Repartíem aliments un cop per setmana i venien unes 35 persones de Salt, fa deu anys. Ara 85 famílies al dia (quatre persones de mitjana). A més, sempre he tingut bona relació amb l'església.

Què vol dir?

Vaig començar fent d'escolar al meu poble. Sempre he tingut molt bona relació amb els capellans i cardenals. Amb 33 anys, vaig demanar al cardenal Jubany, que era bisbe, de fer d'escolar el dia de consagració d'un altar d'una capella al carrer Nord, que ara ja no hi és. I ell va accedir. M'ho vaig passar bé. Ja de jubilat, vaig rebre una carta del cardenal Martínez Sistach, quan es va inaugurar la Sagrada Família, i em va convidar a ser-hi.

Els saltencs i els gironins són solidaris?

Molt i molt i molt. Rebem molts aliments. Amb la furgoneta recullo pa de tres botigues com Granier i el Fornet, menjar d'Hipercor, Caprabo, Lidl, Bon Preu... i molts, un cops per setmana.

Ha viscut molts anys a Salt. Com ha vist l'evolució? Havia estat integrat a Girona i tot...

Ni fu ni fa. Ni a favor ni en contra. No sóc maniàtic. No em sentiràs a parlar de política. Sé qui votaré però ni tan sols ho dic.

Mentre treballin pel poble...

Exacte. Estic enamorat de Salt. A Salt s'hi viu molt millor del que pensen els de fora. No hi ha problemes. Hi ha ordre. La policia és molt eficaç.

Per què creu que hi ha aquesta mala fama?

Hi ha hagut moltes notícies dolentes. Hi havia robatoris i alguns altres problemes... És cert que hi ha llocs on ha de conviure molta gent, amb una educació i una cultura diferent i això ha costat, però la mala impressió que tenen a set o vuit quilòmetres d'aquí... Salt no és així.