L'Audiència de Girona va començar a jutjar ahir un veí de Salt que s'enfronta a 9 anys de presó acusat d'un intent d'homicidi a Girona. Les acusacions sostenen que cap a dos quarts de dotze del 12 d'abril del 2014 l'acusat es va apropar a un cotxe que hi havia aparcat en un descampat del barri de Santa Eugènia i va clavar dues ganivetades al copilot aprofitant que tenia la finestra baixada. L'agressió va continuar a fora del cotxe fins que la víctima va aconseguir desarmar l'acusat. Dins el vehicle hi havia dues persones més.

La víctima va assegurar durant el judici que no tenia cap enemistat amb l'acusat i que només es coneixien «de vista, del barri» perquè era fill d'una veïna seva. El jove va explicar que quan l'acusat es va apropar al cotxe, va pensar que li volia dir alguna cosa o que li volia demanar foc. Segons el seu relat, l'atac va ser per sorpresa. «L'únic que deia era fill de puta et mataré», va emfatitzar la víctima. Una de les noies que estava dins el cotxe quan va començar l'atac va indicar que l'acusat repetia en to agressiu: «Tu amenaçaràs el meu fill? Tu amenaçaràs el meu fill?».

Quan el van desarmar, l'acusat va fugir i les amigues de la víctima el van portar fins a l'hospital. Algunes de les ganivetades van afectar zona vital i va necessitar un drenatge toràcic, transfusió de sang i sutura quirúrgica. També li van haver de tractar altres talls defensius a les mans, quan va aturar la fulla del ganivet per evitar que l'apunyalés.

L'acusat, en canvi, assegura que ell caminava tranquil·lament pel carrer quan la víctima se li va apropar. «Va venir primer a mi cridant i amenaçant-me», va exposar. Aleshores, continua relatant, la víctima li va donar una plantofada. «M'hi vaig tornar, vam començar a forcejar i al final el vaig punxar per treure-me'l de sobre», va dir.

L'acusat assegura que ell i la víctima tenien mala relació perquè vivia com a ocupa al mateix bloc que la seva mare «i anava dient pel barri que mataria al meu fill», va afegir. El judici continuarà avui amb la declaració dels pèrits.