ERC-MES va presentar ahir una proposta alternativa de cartipàs, que inclou un salari de 68.000 euros per a Albert Ballesta (similar al que perceben els alcaldes de ciutats semblants a Girona) i la supressió de tres càrrecs de confiança, de manera que només en quedessin quatre. A més, demanen que Cultura i Turisme tinguin regidors plenament dedicats a aquestes àrees i qüestionen la figura del vicealcalde, en considerar que «no respon a una necessitat real de ciutat». Tot i això, la iniciativa no va rebre el suport ni de CiU ni de cap partit de l'oposició.

La portaveu republicana, Maria Mercè Roca, va explicar que el seu objectiu era fer una proposta per ajudar a desbloqujear la situació al més aviat possible, i que ho feien amb un ànim totalment propositiu. Per això, el seu model també inclou la creació de Consells Municipals als antics pobles de Sant Daniel, Santa Eugènia i Palau-sacosta, fer que els regidors de barri puguin ser de qualsevol partit i tornar al ple les competències que es volen passar a la junta de govern.

ERC-MES va fer arribar la proposta a tots els partits, inclòs CiU, però no va aconseguir que ningú li donés suport. L'alcalde, Albert Ballesta, va deixar clar que CiU és qui governa i que per tant són ells els que han de marcar els passos. La regidora del PP, Concepció Veray, ni tan sols va entrar a valorar-la, tot recordant als republicans que la potestat de fer propostes és del govern i no de l'oposició. «Han fet el ridícul», va afirmar. El mateix va assenyalar la portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola: «Aquest és el cartipàs d'ERC, com nosaltres en tindríem un altre, el PSC també, CUP... no entenc com pretenen que li acceptem», va indicar. Des del PSC, Sílvia Paneque es va mostrar «astorada» per la proposta d'ERC i va recordar que haurien de decidir si volen estar al govern a l'oposició. Laia Pèlach (CUP) va considerar que la proposta era «molt àmplia» i no deia «gaire res de nou».