CiU de Girona està a punt de tancar un acord amb PP i Ciutadans per poder aprovar demà el cartipàs. La proposta inclou una lleugera rebaixa en la proposta de sou de l´alcalde, que passaria a cobrar els aproximadament 73.000 euros bruts anuals que fins ara cobrava el gerent, i algunes propostes de ciutat que encara s´estan acabant de perfilar. El batlle, Albert Ballesta, es va reunir ahir amb les representants dels dos partits per separat, mentre que no va trucar a PSC ni CUP. Amb Esquerra va tenir una trobada al matí, on els republicans li van presentar una proposta alternativa de cartipàs que CiU no ha acceptat.

Ballesta treballa a contrarrellotge per poder tancar un acord de cartipàs que li permeti aprovar demà el seu sou i els càrrecs de confiança, després d´haver hagut de suspendre el ple de divendres passat per manca de suports. En aquests moments, l´opció més factible -i que ja està molt avançada- és un acord amb Ciutadans i PP, que li permetria sumar els tretze suports necessaris. En principi, la proposta que Ballesta ha posat als dos partits sobre la taula és molt similar a la inicial, i només hi hauria una lleugera disminució del salari de l´alcalde, que en lloc de percebre els 75.000 euros que volia cobrar es quedaria amb uns 73.000, que era el cobrava Albert Riera com a gerent. El que estan negociant PP i Ciutadans com a contrapartida és que l´equip de govern adopti el compromís de tirar endavant algunes de les propostes que ells consideren vitals per la ciutat. En el cas del PP, es tracta de la reforma del cinema Modern, un pla estratègic de Turisme, Comerç i Cultura, un ple anual sobre l´estat de la ciutat al qual CiU ja s´havia compromès i plans de dinamització per als barris, entre altres. La portaveu popular, Concepció Veray, considera que el més important és el model de ciutat i que el sou de l´alcalde no pot ser una «subhatsa» ni s´hi pot fer demagògia.

Pel que fa a Ciutadans, la seva portaveu, Miriam Pujola, explica que han presentat a Ballesta diverses propostes per millorar la ciutat, i ara estan estudiant com es poden dur a terme. Pujola va assegurar que encara no hi ha «res tancat», però diu que estan disposats a seguir parlar amb el govern per arribar a «consensos». «No es tracta de blindar-se ni de dir que no a tot, sinó d´escoltar totes les opinions per buscar punts d´acord», va indicar Pujola. En referència al sou de l´alcalde, va reconèixer que el problema és que Carles Puigdemont no cobrava del consistori i que per això hi hagués hagut controvèrsia fos quina fos la proposta.

Pel que fa a PSC i CUP, no van rebre la trucada de CiU. La portaveu cupaire, Laia Pèlach, va lamentar que Ballesta no hagi volgut dialogar amb ells malgrat haver tingut una actitud oberta durant la presa de possessió del càrrec. La representant del PSC, Sílvia Paneque, va lamentar com s´ha dut a terme tota la negociació, que, segons diu, sembla haver estat més dirigida des de Barcelona que de Girona.