El Defensor del Ciutadà de Salt, Miquel Casellas i Casals, ha renunciat al seu càrrec per motius de salut. Ara, l'Ajuntament ha obert un procés per nomenar el seu subtitut, que volen que sigui el més consensuat possible.

Casellas va ser nomenat Defensor del Ciutadà de Salt el 21 de gener de 2013, en substitució de Miquel Brugués Costabella. Malgrat que havia d'ocupar el càrrec durant un període de cinc anys, un problema de salut l'ha obligat a renunciar-hi, segons ha explicat ell mateix en una carta dirigida a tots els regidors.

Segons assenyala Casellas, es va prendre el càrrec «amb gran respecte i agraïment», i sempre ha procurat posar a disposició de la ciutadania els coneixements del poble, al qual, assegura, estima «des de sempre». Des de la seva posició, indica que ha intentat acostar a l'Ajuntament les queixes i preocupacions que poguessin derivar-se de la gestió i dels serveis municipals.

Mantenir la institució

En la seva carta de renúncia, Casellas demana als regidors que el disculpin pels desencerts que hagi pogut tenir i els demana que, malgat que ell plegui, mantinguin aquesta institució pel bé de la ciutadania.

Ara, el consistori ha decidit obrir un procés per tal de decidir qui ha de ser el seu subtitut. L'alcalde, Jordi Viñas (ERC), assegura que volen que sigui una persona que compti amb el consens dels diferents partits.