L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, manté la convocatòria del ple extraordinari d'aquesta tarda malgrat que no ha aconseguit cap suport de l'oposició per aprovar el seu sou i la modificació dels càrrecs de confiança. Els representants dels diferents partits es reuniran aquest matí en una junta de portaveus extraordinària, per fer l'últim intent per convèncer-los o posar-los una nova proposta sobre la taula. Si no té els suports suficients, Ballesta podria retirar els dos punts de l'ordre del dia i portar-los a aprovació més endavant, quan tingui els suports necessaris. Això implicaria, tanmateix, que mentrestant no pot cobrar, ja que el seu sou no estaria aprovat.

Els 75.000 euros que Ballesta vol percebre cada any no han agradat a l'oposició, ja que es tracta del màxim que li permet la llei i consideren que el moment econòmic que viu el país no ho fa aconsellable. Malgrat que CiU argumenta que, en realitat, les retribucions del govern i els seus assessors es reduiran en 25.000 euros amb la supressió d'un càrrec de confiança i la reconversió del gerent en assessor de cutura i comunicació, l'oposició no n'està convençuda.

El que més lamenten tots els partits és la falta de voluntat negociadora que han detectat en Ballesta. A més, en un comunicat fet públic ahir, ERC-MES va considerar que, després de la forma amb què ha entrat Ballesta a l'Ajuntament, ja que era el número 19 de la llista, queda «molt poc elegant» a nivell institucional i ètic que s'assigni el sou més alt que li permet la llei. Pel que fa al personal de confiança, diuen que són «excessius i amb unes funcions poc clares en alguns casos».