És un hivern suau i pràcticament està a l'etapa final. Però a Girona tot just està començant a arrencar. Joc de trons escalfa motors i ha distribuït una vintena d'imatges de la sisena temporada amb el mític lema «Winter is coming» ('l'hivern s'acosta') rodada en part a Girona. En alguna d'aquestes imatges es poden detectar pistes del que ha de ser aquesta nova temporada d'una de les sèries més seguides de la història de la televisió. Entre les fotografies distribuïdes per la productora HBO n'hi ha dues corresponents a Maisie Williams a Girona, que a la saga protagonitza la jove Arya Stark -imatge de la dreta- i que va ser una de les grans protagonistes del rodatge a la capital gironina el setembre de l'any passat. Se la va poder veure gravant sobretot en tres escenaris: a la plaça dels Jurats, darrere la Catedral i a les escales de Sant Martí. En les imatges avançades per HBO es veu Arya Stark asseguda en uns esglaons, amb els ulls blancs, cega.

Maisie Williams, amb centenars de milers de seguidors a les xarxes socials va distribuir ahir una d'aquestes fotos per Instagram. Quan va ser a Girona, en una jornada de descans, va anar a prendre el sol a la Costa Brava. També ho va ensenyar a les xarxes. L'altra gran protagonista del rodatge a la ciutat va ser l'actor Nikolaj Coster-Waldau, Jaime Lannister, que també va passar uns dies de vacances a Cornellà del Terri.

Fa unes setmanes es va distribuir una primera imatge de la sisena temporada on se'l veia a la plaça de la Catedral, a dalt d'un cavall blanc, a punt de pujar les escales. Ara, torna a aparèixer en altres fotografies, però cap correspondria a Girona.

L'esperada sisena temporada de la multipremiada sèrie de televisió es podrà veure a l'Estat la matinada del 24 al 25 d'abril en una estrena simultània amb la seva programació als Estats Units.

Segons Movistar+, el capítol serà en versió original subtitulada en el dial 11 de la cadena de pagament i l'endemà a la nit, també a Canal + Series. Per veure els capitols «gironins», s'haurà d'esperar, però, unes setmanes, ja que els escenaris de Girona, convertida en Braavos, Desembarcament del Rei i Antigua, no apareixeran fins a meitat de temporada. En la sisena temporada, Joc de trons ha comptat amb localitzacions com Girona, Canet, Tudela, Guadalajara, Peníscola o Almeria. En concret, per rodar aquesta sisena temporada es van seleccionar 7.500 persones de 30.000 aspirants que es van buscar durant sis dies; 2.400 a Girona, 1.200 a Tudela, 2.400 a Almeria i 1.200 a Peníscola. Després de la impactant incògnita revelada al final de la cinquena temporada, els nous episodis segueixen ampliant el mapa de Ponent, on cap casa fa un pas en fals en el seu intent constant per acostar-se al poder. La nova temporada compta amb la incorporació al repartiment d'actors com Ian McShane i Pilou Asbaek, entre d'altres per confirmar. Alguns ja es van deixar veure durant el rodatge a Girona.