Unió a Girona reclama a CDC que no doni suport ni permeti que Eduard Berloso, exmembre del partit democristià, considerat trànsfuga per la formació i actualment dins de Demòcrates de Catalunya, sigui el vicealcalde. Així ho han notificat en una carta que el president local d'Unió, Jordi Fàbrega, ha enviat al president local de CDC, Joan Bagué.

En el document, Fàbrega qualifica el transfuguisme com un dels efectes més nocius de la política i reclama que els tres exmembres d'UDC deixin el càrrec de regidors i no estiguin dins de l'equip de govern. Basant-se en pactes antitransfuguisme que van signar les dues formacions, Fàbrega assegura que seria "una autèntica vergonya" que Girona tingués un vicealcalde trànsfuga. "Una vergonya que s'uniria al cúmul de despropòsits que s'han donat les darrers setmanes en aquest Ajuntament", destaca fent referència al nomenament del número 19 de la llista de CDC, Albert Ballesta, com el nou alcalde de la ciutat.

El 15 de gener, la formació democristiana ja va entrar un escrit a l'Ajuntament en què comunicava que havia declarat "formalment trànsfugues" Eduard Berloso, Eva Palau i Isabel Muradàs. L'escrit, que arribava en un moment tens, en ple procés successori a l'alcaldia després de la marxa de Carles Puigdemont, i amb Muradàs predisposada a succeir Puigdemont. Ara fa quatre dies es va donar a conèixer que l'alcalde, Albert Ballesta, i l'equip de govern treballaven per confeccionar el cartipàs i un dels acords era convertir el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, en vicealcalde. Un càrrec que Muradàs va declinar.

En la carta d'aquest dissabte, Unió qualifica el transfuguisme com una "xacra" i un dels "efectes més nocius de la política" que ha fet mal als partits i a la seva credibilitat davant la societat. "Tothom és lliure de deixar el partit pel qual s'ha presentat a unes eleccions i a través del qual ha obtingut la seva acta, evidentment, però un comportament mínimament decent implica la renúncia a la mateixa", ressalta. I reclama als tres regidors que deixin el seu càrrec i s'apartin del govern municipal. En l'escrit, Fàbrega recorda tres pactes antitransfuguisme que les dues formacions van signar.