Carles Ribas serà finalment el nou regidor de Cultura de Girona, mentre que Glòria Plana assumirà l'àrea de Turisme. I tal com va avançar Diari de Girona, Eduard Berloso es convertirà en vicealcalde, un càrrec de nova creació que no serà remunerat i que sorgeix de l'acord entre Demòcrates i Convergència per convertir Albert Ballesta en alcalde. Aquest és el nou cartipàs que està configurant Ballesta, després que Carles Puigdemont, que s'encarregava personalment de Turisme i Cultura, es convertís en president de la Generalitat. Tot i això, s'haurà d'aprovar per ple.

Ribas és regidor des de 2011. Durant el mandat passat va ocupar-se de l'àrea d'Urbanisme, però després de les eleccions de maig de 2015 va passar a ocupar-se de l'àrea de Sostenibilitat. A més, és portaveu del grup municipal de CiU. A partir d'ara, sumarà les responsabilitats de Cultura a les de Sostenibilitat, i a més es convertirà en tinent d'alcalde, càrrec que fins ara no ostentava. Plana, d'altra banda, assumirà l'àrea de Turisme. És l'única membre d'Avancem al govern, i anteriorment havia estat al PSC. En aquests moments ocupa la regidoria d'Ocupació, Empresa i Comerç, i a partir d'ara s'hi sumarà també Turisme.

Finalment, Berloso, que és regidor de Serveis Socials, passarà a ser vicealcalde després de la renúncia de Muradàs a ocupar el càrrec. Aquesta figura, de nova creació, no serà remunerada i tindrà el mateix rang protocol·lari que l'alcalde. Així, Berloso serà el seu únic substitut en cas d'absència o vacances i també ostentarà la representació institucional de l'Ajuntament en actes públics. A més, podrà presidir comissions internes.