La CUP-Crida per Girona no està satisfeta amb el sistema de pressupostos participats que utilitza actualment l'Ajuntament i per això ha proposat que s'obri un procés ciutadà per definir un nou sistema.

La proposta dels cupaires estructura el procés en tres fases. La primera consistiria en elaborar una diagnosi de la situació actual, tot detectant els principals punts forts i febles del sistema per tal de redactar una proposta base de reglament. En aquest estadi hi participaria l'actual comissió mixta, a més d'un nou grup format per tècnics municipals i grups polítics.

La segona fase seria la participativa i consistiria en una campanya pública i tallers oberts per tal que la ciutadania i les entitats debatin i facin aportacions a la proposta del reglament. En aquesta fase també s'implicaria als diferents consells municipals sectorials que hi ha a l'Ajuntament.

Finalment, la tercera fase seria la de validació i consistiria en la inclusió al reglament de les esmenes sorgides en la fase participativa. Després, el ple municipal hauria de ratificar el document final. A partir d'aquí, es crearia un Consell de Ciutat per fer-ne un seguiment.