L'Ajuntament de Girona preveu instal·lar uns 720 comptadors d'aigua elèctrics per tal de saber amb molta més precisió el consum d'aigua dels equipaments municipals. El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, ha explicat que els resultats que es vagin obtenint serviran per poder gestionar més ajustadament la quantitat d'aigua que es consumeix. Es tracta d'una tecnologia que permet la lectura remota dels comptadors periòdicament, sense que un operari hagi de desplaçar-se per poder fer la lectura.

El representant municipal ha exposat que aquests comptadors de «telelectura» que s'aniran posant als edificis municipals seran una «eina important» que servirà per regular més bé el subministrament i aconseguir un estalvi d'aigua que al mateix temps és un estalvi de diners. Els aparells podran servir per «optimitzar» el servei i anticipar-se a possibles errors o actuar amb més rapidesa si es detecta alguna incidència. La telelectura ofereix molts aventatges, com ara obtenir la informació del consum dels abonats quasi en temps real.

Detectar fuites

Per exemple, amb aquestes dades es poden obenir patrons de consum, fins i tot de cada un dels comptadors. També servirà per detectar, per exemple, fuites d'aigua que visualment no són perceptibles. La instal·lació donarà uns valors que serviran per veure que alguna cosa falla i possibilitarà actuar en favor de la reparació.