La CUP-Crida per Girona ha carregat contra la voluntat del govern de CiU de fixar el sou d´Albert Ballesta com a alcalde en 75.000 euros anuals. El grup municipal considera inacceptable l´augment d´un 28% respecte al sou que cobrava Anna Pagans fins el 2011, tenint en compte que Carles Puigdemont no tenia sou assignat de l´Ajuntament de Girona pel fet de ser diputat al Parlament.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha recordat que tant en el cartipàs del 2011 com en el del 2015 es va optar per congelar les retribucions dels regidors, de manera que la quantitat que perceben els càrrecs electes no augmenta des del 2007. La regidora Laia Pèlach ha criticat que la proposta de CiU «és totalment desafortunada tenint en compte el context social i econòmic», i perquè «no s´adiu en absolut a l´evolució de la mitjana salarial catalana dels darrers anys».

La CUP-Crida per Girona ha anunciat que la setmana que ve farà públic el seu posicionament respecte a la proposta de cartipàs presentada per l´equip de govern, que està previst que es debati al ple municipal el 19 de febrer.

L´antecessor de Ballesta, Carles Puigdemont, cobrava el sou com a diputat del Parlament (40.000 euros de base que podien ascendir fins als 80.000 amb diversos complements) i percebia assistències i dietes del consistori. Per la seva banda, l´anterior alcaldessa, Anna Pagans, va tenir inicialment un sou de 63.571 euros que més endavant va reduir fins a 58.485,32. Ara el sou de Ballesta pot ser d´uns 75.000 euros, tal com va explicar Diari de Girona en l´edició de dijous.

Tenint en compte que Puigdemont percebia bastant menys de les arques municipals que Ballesta, el sou del nou alcalde podria provocar reajustaments entre els càrrecs de confiança per redistribuir la despesa i no haver d´incrementar excessivament la partida de retribucions. Per aconseguir-ho, una de les possibilitats que s´estan estudiant és la d´eliminar la figura del gerent -que és la més ben retribuïda, ja que cobra 72.000 euros anuals- i reconvertir-lo en un assessor amb un sou més baix.