Carles Ribas es perfila com a possible regidor de Cultura de Girona. El nou alcalde, Albert Ballesta, encara no ha acabat de tancar el nou cartipàs, però de moment aquesta és l'opció que es contempla com a més factible. Ribas és regidor de Sostenibilitat i Projecte Ferroviari, i portaveu del grup municipal de CiU. En l'anterior mandat es va ocupar de l'àrea d'Urbanisme.

Fins a principis de gener, les àrees de Cultura i Turisme estaven en mans del llavors alcalde, Carles Puigdemont. Però quan aquest va plegar per convertir-se en president de la Generalitat i va passar el comandament del consistori a Albert Ballesta, el cartipàs es va haver de refer. Ballesta, que s'estrena en el càrrec, prefereix que algun altre regidor s'ocupi específicament de l'àrea de Cultura, on s'han de gestionar qüestions tan candents com la col·lecció de Rafael Santos Torroella i el nou Museu d'Art Modern i Contemporani o la reforma de l'antic cinema Modern.

Tot i que la decisió encara no està tancada, Ribas és en aquests moments el més ben situat per ocupar aquesta plaça. El que s'està acabant de negociar és veure què passa amb l'àrea de Sostenibilitat, ja que amb Cultura Ribas tindrà noves responsabilitats i, en conseqüència, podria delegar algunes atribucions a altres regidors. La decisió, per tant, no està formalment presa.

Pel que fa a l'àrea de Turisme, encara no està clar què passarà: podria quedar-se-la el propi Ballesta, unir-la a Cultura o que se la quedi alguna altra regidoria.

Sigui com sigui, Ballesta ja ha anunciat que no vol trigar més de quinze dies a tenir enllestit el nou cartipàs, que, tal com es va acordar, inclourà una vicealcaldia per a Demòcrates de Catalunya. Tenint en compte que Isabel Muradàs hi va renunciar públicament, podria recaure en Eduard Berloso, actual regidor de Serveis Socials. A més, Ballesta haurà de decidir quin sou s'assigna, ja que Puigdemont, que era diputat, cobrava només assistències a l'Ajuntament.