Haver llançat dins el pati de l'antiga presó de Girona un paquet amb tres mòbils i una paperina de cocaïna li pot costar a Ronaldo Mercedes fins a 4 anys de presó. Ahir va haver de respondre per aquests fets, del 22 de març de 2013, davant la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona.

L'acusat feia poques setmanes que havia sortit del centre penitenciari en resultar absolt d'un assalt violent en un prostíbul de Girona, però -segons van declarar els Mossos d'Esquadra que el van detenir i els que vigilaven el perímetre del centre penitenciari- aquell dia hi va tornar amb bicicleta per llançar aquest paquet, que no va arribar a caure al pati en quedar-se penjat damunt una teulada interior.

No hi havia cap càmera de videovigilància a l'exterior, per això l'acusat va provocar la fiscal dient-li: «si vaig llançar la puta pilota, que busquin el puto vídeo on es veu», cosa que va obligar al tribunal a cridar-li l'atenció per la forma en la que s'estava adreçant al ministeri públic.

No hi havia càmeres però els agents de policia que el van identificar no tenien cap dubte que era ell i van donar perfectament la seva descripció als seus companys, que van aconseguir detenir-lo a pocs metres de la presó.

La fiscal ha reclamat que se'l condemni a 4 anys de presó i a pagar una multa de 418 euros per un delicte contra la salut pública. La defensa considera que se l'ha d'absoldre. No obstant, la defensa planteja una qualificació alternativa per si el tribunal el considera culpable: que l'imposin la pena mínima per l'escassa quantitat de droga intervinguda.