Gàmbia ha obert recentment un consolat a Salt. El seu cònsol honorari és Kabuneh Sakoli, que s'encarrega d'assistir, atendre i protegir els gambians residents a la demarcació de Girona, la representació del país africà a nivell institucional en les competències degudes i la promoció en tots els àmbits, ja siguin socioeconòmics, sanitaris, culturals i polítics, en vies a la cooperació, desenvolupament i la concòrdia.

Els serveis que ofereix el consolat són administratius i de gestió de documents oficials, tant del Govern de Gàmbia com dels corresponents a la gestió consular, tant a les persones com a les institucions i associacions. Ofereix també assessorament legal en tots els àmbits en el departament de Serveis Jurídics i gestiona temes de promoció i desenvolupament bilateral, en qualsevol tipus d'activitat social i econòmica, en el departament de Promoció Comercial.

Aquests primers dies de funcionament els ha dedicat a donar-se a conèixer entre els alcaldes de diferents poblacions gironines i a establir els primers contactes amb les entitats gambianes establertes a Girona. Es calcula que almenys hi ha 18.000 gambians residents a les comarques gironines. El consolat està situat a l'entresòl del passeig dels Països Catalans, número 20.