L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, continua treballant en l'elaboració del nou cartipàs i espera tenir-lo llest la setmana que ve o com a molt tard l'altra; és a dir, en quinze dies. Algunes de les qüestions primoridals que ha d'abordar és qui es queda amb l'àrea de Cultura -que Carles Puigdemont portava personalment i que encara no s'ha decidit en qui recaurà-, Turisme -que es troba en la mateixa situació- i com es crea la vicealcaldia que Convergència i Demòcrates van pactar quan es va escollir Ballesta com a candidat a l'alcaldia.

L'alcalde, però, és conscient que necessitarà el vot favorable d'algun partit de l'oposició per tal de donar llum verd al cartipàs. Per tant, durant aquesta setmana està parlant amb tots els grups. "Vull tenir-ho resolt com més aviat millor, però no vull que aquest "abans" impliqui una manca de diàleg", va indicar Ballesta.

L'únic que està clar, de moment, és que CiU haurà de continuar governant en solitari, ja que ERC-MES ha declinat l'oferta per entrar al govern municipal al·legant que no comparteixen el model de ciutat. Per tant, la republicana Maria Mercè Roca, que "sonava" com a regidora de Cultura si entrava al govern, queda de moment descartada. La persona que es quedi amb aquesta àrea no tindrà una feina senzilla, ja que a la ciutat hi ha projectes importants, com el futur Museu d'Art Contemporani o l'antic Modern, que s'han d'abordar.