El PSC de Girona ha demanat la unió dels grups municipals per defensar l'obertura d'un nou CAP al barri de l'Eixample, als terrenys de titularitat pública de la zona de les casernes. El grup socialista ha presentat una moció on inclou aquesta demanda juntament amb la presència de la resta de formacions, entitats i ciutadans per demandar una Salut primària pública i de qualitat.

Alhora, els socialistes reclamen que l'equip de govern encarregui un estudi per fer una diagnosi sobre el grau de satisfacció i elaborar el llistat de problemes o millores que els gironins demanden en relació a l'atenció en salut primària a la ciutat. La moció exigeix a la Generalitat que situï les ràtios de targeta sanitària per sota les 1.500 pacients per metge i infermer i per sota de 1.200 per pediatres, a les quatres Àrees Bàsiques de Salut a Girona.

Al mateix temps, el PSC demana que se solucionin amb especial urgència les situacions de massificació als CAP de Can Gibert i el Doctor Vilaplana, a Taialà; i una ampliació al criteri d'envelliment, més enllà del de mobilitat reduïda, per als casos d'atenció domiciliària, especialment a Torre Gironella i a la Vall de Sant Daniel. Segons els socialistes, les àrees bàsiques de salut i població de Girona tenen uns ràtios excessius de població assignada, en relació a metges, pediatres, dentistes i infermeres per habitant, que ocasionen llistes d'espera massa llargues i una situació del col·lectiu mèdic deteriorada.