La portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha demat a l'alcalde, Albert Ballesta (CiU), que actuï "amb més rigor i responsabilitat" i "no desacrediti la feina del ple" en permetre l'aprovació de mocions, com la que supeditava el suport a la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom, i després anunciar que no les pensa complir. "No és de rebut", indica Veray, que acusa CiU de "falta de valentia" per haver-se abstingut i no haver votat en contra de la moció. "Celebro que l'alcalde no vulgui trencar relacions amb la Fundació, però encara hagués celebrat més que hagués tingut la valentia de votar que no", assenyala Veray, afegint que aquest tipus d'actituds "devaluen" la feina dels regidors.

Veray es reunirà demà amb Ballesta dins la ronda de trobades del nou alcalde amb l'oposició. La regidora popular li demanarà que abandoni la línia independentista del seu antecessor, Carles Puigdemont, i que prioritzi la lluita contra l'atur, la dinamització i el suport als més necessitats.

Pel que fa al pacte frustrat amb ERC-MES, Veray considera que els republicans ja "s'han venut molt barats" en diverses ocasions, com ara el cartipàs o el pressupost de 2016. "Per negociar cal tenir les coses molt clares i aconseguir millores de més calat", demana. La representant del PP creu que ja hi ha una mena de pacte tàcit, i l'únic que fan és no escenificar-lo.

Veray també demana a Ballesta que enllesteixi aviat el nou cartipàs. "No podem continuar més temps en aquest impàs en què no saps qui té les responsabilitats", demana. Per a Veray, és vital que Ballesta decideixi d'una vegada qui assumeix les regidories de Cultura i Turisme i l'equip de govern pugui funcionar a ple rendiment, "ja que portem massa temps amb la ciutat aturada".

La regidora del PP també va demanar que es modifiqui el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal que s'hi incorporin les figures que no estan regulades, com el cap de l'oposició o la vicealcaldia que CiU vol crear. Finalment, Veray va reclamar a l'equip de govern que celebri el ple sobre l'estat de la ciutat, ja que al juliol es va aprovar una moció del PP demanant-ho i, degut als diferents imprevistos -la marxa de Puigdemont i l'elecció de Ballesta- no s'ha pogut celebrar encara.