Francisco Javier Medina Muñoz, el conductor begut de Sant Feliu de Guíxols de 42 anys que divendres va matar en un accident de trànsit una jove de Cornellà de Terri -Laura Fernández Comas, de 25 anys-, tenia antecedents per salut pública, violència domèstica i contra la seguretat del trànsit, segons va informar Televisió de Catalunya. L'home seguia ahir a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Josep Trueta amb pronòstic reservat però estable.

En el moment que es trobi en condicions de declarar els Mossos d'Esquadra l'interrogaran en relació a l'accident i després el posaran a disposició judicial per tal que l'instructor decideixi si ordena el seu ingrés a presó provisional o el deixa en llibertat amb càrrecs. En el moment de l'accident, l'home conduïa begut i abans havia patit un accident menor a Llagostera del qual va fugir, encara que els Mossos el van interceptar a Sant Feliu de Guíxols, on li van immobilitzar el vehicle per haver donat positiu en el control d'alcoholèmia -0,60 mil·ligrams- i van denunciar-lo. No obstant, un amic es va fer càrrec del vehicle i després el conductor begut el va poder tornar a agafar.

Sobre les onze de la nit del divendres, el conductor ebri circulava per la C-65 entre Girona i Fornells quan va perdre el control del vehicle. Va estar a punt de sortir de la via però va corregir la trajectòria donant un cop de volant que el va dur a envair el carril contrari, per on circulava la jove de 25 anys. La noia va intentar esquivar el cotxe però li va resultar impossible impedir l'impacte frontal.

Condol

L'església parroquial de Ravós del Terri va celebrar ahir al matí l'enterrament de la jove. Les xarxes socials es van omplir de missatges de condol d'amics i coneguts de la jove, fins i tot la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona també va voler expressar-se en aquest sentit doncs la jove era una exalumna de Publicitat i Relacions Públiques. Alguns comptes de Twitter mostraven "indignació i desconsol" per la mort de la jove i d'altres desitjaven que el conductor begut "tant de bo no hagués nascut mai".