Té 38 anys, treballa a la brigada municipal d'enllumenat públic de Girona des de fa onze anys i es va trobar una bossa amb 14.200 euros. Assegura que no va dubtar a portar-ho a la policia.

On va trobar exactament la bossa?

Al carrer Joan Torró i Cabretosa. Estava treballant, mirant l'enllumenat públic. Tenim algun fanal que no funcionava bé i mentre fèiem les proves vaig veure una bossa a terra i vaig baixar per anar-la a mirar.

Com estava la bossa?

De fet, en concret, era una «bandolera». De lluny es veia mal posada i clarament com si li hagués caigut a algú.

Què hi havia a dins?

En un costat vaig veure algun bitllet i algunes monedes. En tancar la cremallera i mirar a dins vaig veure que hi havia algun sobre amb molts bitllets i diversa documentació.

Va obrir la maleta sense témer res. Podria haver-hi ves a saber què a dins...

No. En apropar-me vaig veure que segurament li havia caigut a algú. O que li havia robat al propietari i l'havien abandonat allà.

En veure tants diners, no va arribar a pensar quedar-s'ho tot o una part?

No vaig tenir cap dubte. Cap ni un. Impossible. No em va passar pel cap. Només de veure-ho, vaig pensar "això s'ha de tornar perquè el que ho ha perdut deu estar desesperat".

Va intentar avisar el propietari?

No no. Vaig decidir portar-ho a la policia municipal.

El propietari s'ha posat en contacte amb vostè per agrair-li el gest?

Ell es vol mantenir en l'anonimat però sí que em va trucar i em va convidar a passar un cap de setmana en un hotel amb la meva família.