Quan dimarts a la nit els mitjans de comunicació van començar a informar que CDC i Demòcrates havien arribat a un acord i que, per tant, Albert Ballesta seria el nou alcalde de Girona, encara faltava resoldre un detall essencial: que la credencial de Ballesta, que fins ara no era regidor, arribés a temps de l'Ajuntament per poder celebrar el ple. Tenint en compte que, habitualment, triga una setmana en expedir-se, a Convergència li calia aconseguir una «credencial exprés».

La missió es va encarregar al diputat al Congrés Jordi Xuclà, que ha participat en la ponència de la reforma de llei electoral al Congrés. El principal escull era que el president de la Junta Electoral Central -a qui s'havia de dirigir la petició, ja que la Junta Provincial només funciona en períodes electorals- només signa els dimarts a la tarda, i l'acord s'aconseguia ben entrat al vespre. Per això, s'havia d'aconseguir ràpidament que la junta acceptés la renúncia dels candidats de l'11 al 18 i expedís la credencial de Ballesta. Si no, no es podia convocar el ple.

Convergència, però, confiava des de feia dies que s'arribaria a l'acord amb Demòcrates, de manera que Xuclà havia trucat anteriorment al president de la Junta per demanar-li si li podria estampar la firma tan bon punt tingués els documents. Un procediment del tot legal, però en què va caldre cintura política i diversos contactes telefònics.

Dimecres a primera hora del matí, aprofitant que tenia reunió per la constitució dels grups parlamentaris del Congrés, Xuclà va agafar el primer avió per anar fins a Madrid. A dos quarts d'onze del matí arribava a la capital de l'Estat i quatre hores més tard ja tenia expedida la credencial de Ballesta. Un temps rècord, ja que normalment no es triga menys de set dies. La documentació va ser transmesa immediatament a Barcelona i, d'allà, va arribar aquell matí dia a l'Ajuntament de Girona perquè Ballesta pugui ser escollit avui alcalde.

Juntament amb ell també prendrà possessió del càrrec de regidor Manuel Vázquez, membre de Ciutadans, que substituirà Jean Castel després que aquest fos escollit diputat en les darreres eleccions al Parlament.