L'únic regidor independent dins del grup municipal de CiU a Girona, Cristóbal Sánchez, podria renunciar al seu lloc si això ajuda a desbloquejar l'elecció de nou alcalde. D'aquesta manera, podria entrar algú més de la llista per fer de regidor o fins i tot d'alcalde, com per exemple l'actual delegat d'Interior, Albert Ballesta, que era el número 19. Segons ha pogut saber Diari de Girona, Sánchez es troba còmode fent de regidor i li agradaria continuar, però no vol ser un obstacle per resoldre l'alcaldia.

Per això, ja hauria dit al president de la Generalitat i exalcalde, Carles Puigdemont, que està disposat a deixar l'Ajuntament si això ha de facilitar les coses. No vol, però, renunciar en va, i si aquest pas no ha de servir per resoldre la situació o embolica encara més la troca, es quedarà a l'Ajuntament.

L'elecció del nou alcalde o alcaldessa de Girona segueix encallada. Demòcrates de Catalunya defensa la número 2 de Puigdemont i actual alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, però CDC vol conservar l'alcaldia per al seu partit. Entre els actuals regidors, poden aspirar-hi Marta Madrenas, Carles Ribas, Maria Àngels Planas i Joan Alcalà, però en els darrers dies s'ha posat sobre la taula una altra possibilitat: que sigui alcalde una persona que anava més avall de la llista i que no sigui actualment regidor.

El més ben situat seria el director territorial d'Interior, Albert Ballesta, que ocupava el número 19. Perquè això passi, tanmateix, Ballesta s'hauria de convertir en regidor. Però a qui li toca entrar per substituir Puigdemont, seguint l'ordre de la candidatura, és Vicenç Estanyol, de Demòcrates, i no té cap intenció de renunciar-hi. De fet, l'entrada d'Estanyol permetria a Demòcrates reforçar la seva aposta per Muradàs.

Així doncs, la situació fa una setmana que està enrocada i de moment no es desencalla. Les reunions que s'han fet els darrers dies en presència de Puigdemont no han servit perquè ningú cedís ni perquè s'acostessin posicions.

Davant d'aquesta situació, Sánchez estaria disposat a renunciar a la seva acta de regidor per tal que pogués entrar una persona nova (a banda d'Estanyol) i facilitar així les coses. Però qui seria aquesta persona?

El següent a la llista és l'exregidor Carles Bonaventura (Reagrupament), però Puigdemont ja va demanar a tots els integrants de la candidatura que renunciessin a entrar per tal de poder escollir la persona més idònia. Tot i això, abans que Ballesta hi ha Roser Urra, de Demòcrates, que podria reclamar entrar igual que ha fet Estanyol.

D'aquesta manera, Demòcrates podria sumar fins a cinc representants (entre militants i simpatitzants) davant de quatre de Convergència, fet que els donaria un avantatge clar per defensar Muradàs com a alcaldessa.

Per tot plegat, Sánchez només estaria disposat a retirar-se si el seu pas enrere servís per desencallar la situació. En cas que la seva renúncia no fos necessària -per exemple, que finalment s'apostés per algú que ja està al grup municipal- o emboliqués encara més la situació -obrint un nou enfrontament entre Convergència i Demòcrates sobre qui han de ser el nou edil-, mantindria la seva acta com a regidor.