El Fòrum Gastronòmic mantindrà la seu de Girona una edició més. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el codirector del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, van renovar l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Girona i el Fòrum Gastronòmic, que permetrà que l'esdeveniment torni a celebrar-se a la ciutat el 2017.

Tant l'alcalde com el codirector del Fòrum van destacar la importància d'aquest esdeveniment per a la ciutat i també per a la gastronomia, posant èmfasi en el paper que juga aquesta iniciativa com a motor econòmic de la ciutat i del país.

La passada edició del Fòrum Gastronòmic Girona es va tancar el 17 de novembre d'aquest any. Durant tres dies, 24.000 visitants van passar pel Palau de Fires i el Palau de Congressos de Girona. El Fòrum va comptar amb 15.000 metres quadrats de fira i 160 expositors que van representar més de 500 marques. El programa d'activitats va incloure 86 sessions de cuina en directe a càrrec de 62 ponents. L'organització va indicar que durant els tres dies va ser del «100%» en totes les activitats, no només les celebrades a l'Auditori amb ponents de prestigi com els germans Roca o el fundador l'Slow Food, Carlo Petrini, sinó també en els diversos tallers i classes magistrals en directe realitzats en diferents llocs de la fira, com en l'Espai Arròs, la nova zona de restauració en la qual van passar una quinzena de restaurants, la majoria provinents de la província de Girona i alguns amb estrella Michelin.

Carles Puigdemont va destacar de la darrera edició que aquesta és «una de les millors fires que s'ha fet mai a la ciutat» tant pel «nivell i varietat dels expositors» com «per l'elevat professionalisme dels visitants» i «l'excel·lència» de les activitats. «El Fòrum s'ha convertit més que mai en un espai d'intercanvi de coneixement a l'entorn de la gastronomia com a motor econòmic del territori» elogiava l'alcalde, qui afegia que Girona és «referent internacional».

Actualment, Fòrum Gastronòmic compta amb tres seus: Girona, Barcelona i la Corunya. La propera edició serà a Barcelona on, un cop més, el Fòrum se celebrarà simultàniament amb Hostelco en el marc de la Barcelona Hosting Week. Serà del 23 al 26 d'octubre de 2016 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.