El marit de la dona i pare de les criatures mortes a Girona dimecres al vespre, Martí Franch Batllori, és un reputat arquitecte gironí fundador de l'estudi EMF, amb el qual ha guanyat premis estatals, europeus i mundials pels seus projectes, entre els quals hi ha el soterrament de part de les instal·lacions d'El Bulli 1846, el laboratori d'experimentació gastronòmica creat per Ferran Adrià a cala Montjoi, o la restauració del paratge del cap de Creus afectat pel Club Med.

L'estudi es dedica fonamentalment a l'arquitectura del paisatge a través de projectes i estudis de l'espai lliure urbà i l'ordenació del territori. Es va crear el 1999 exercint a Barcelona, Amsterdam, Londres i Berlín. Franch Batllori imparteix en l'actualitat el Màster d'Arquitectura i Paisatge de l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona i el Màster d'Intervenció i Gestió del Paisatge de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La dona, Mireia Pujadas Polo, havia treballar a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona però fa prop de tres anys va decidir deixar la feina per emprendre un projecte personal d'arquitectura interior i construcció que tenia domiciliat al mateix pis on tenia l'estudi el seu marit i des d'on ahir va llançar-se al buit amb les criatures. Se la coneixia també perquè els seus pares regenten diverses sabateries De Pas a Girona.

El matrimoni duia els nens a l'escola Annexa-Joan Puigbert de les Pedreres i estava molt implicat en les activitats de l'AMPA. Vivien a les Pedreres i tampoc descuidaven el barri. Sense anar més lluny, l'estudi EMF és el que ha dissenyat l'"Anella de les Pedreres", presentat el 2014 i consistent en un itinerari de quatre quilòmetres amb poc desnivell per a famílies, ciclistes i corredors i que comptarà amb diversos miradors que enfocaran Montjuïc, Sant Daniel, Sector Est, les Gavarres, Montilivi, el Barri Vell i Rocacorba. L'Anella tindrà diversos punts d'accés que actuaran a mode de portes per unic el Parc de les Pedreres amb la resta de la ciutat.

El prestigi d'aquest gabinet d'arquitectes també li ve donat per la restauració que va dur a terme al paratge del cap de Creus afectat pel Club Med, que a més va ser guardonat el 2010 amb el Premi d'Arquitectura de Girona entregat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya.

L'estudi d'arquitectura de Franch Batllori ha estat sol·licitat per nombrosos ajuntaments de la província i altres entitats públiques com el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Consorci Alba Ter, el Consorci de les Gavarres o el Parc Natural del Cap de Creus. La seva reputació ha creuat fronteres i a França ha redactat el projecte d'ordenació dels marges del Riu Têt, a Perpinyà, el cementiri de Laroque de les Alberes o el Pol Nàutic de Canet de Rosselló.