El Centre de Formació d'Adults de Girona (CFA) s'ha adherit a la campanya de recollida de material humanitari destinat a ajudar els sirians que es troben a l'interior del país en guerra. Impulsada pel Comitè de Solidaritat amb el Poble Sirià, aquesta campanya catalana que va començar dilluns passat i que s'allargarà fins al pròxim 10 de desembre, vol recollir: llet infantil en pols, bolquers i compreses, arròs i llegums, llaunes (sense porc) i material escolar, però no roba. Al CFA de Girona, ubicat al carrer de la Travessia de Creu 1, les donacions es poden realitzar de dilluns a dijous des de les nou del matí fins a les nou del vespre i els divendres de les nou del matí a les dues del migdia.

Segons explica el Comitè de Solidaritat del Poble Sirià a través de la xarxa social Facebook, l'ajuda recollida es canalitzarà a través de l'Asociación de Apoyo al Pueblo Sirio (AAPS), amb seu a Madrid, que des de l'inici de la revolta popular s'ha encarregat de fer arribar material de tot tipus a l'interior del país de manera regular.

Així, segons aquesta entitat catalana, des del 2011 s'han enviat 20 contenidors d'ajuda humanitària a les regions de Hama Idlib, Alep, Homs i Latàkia on és repartida per les ONG sirianes: Plataforma Mèdica de la província de Hamma, Giras al Jer (la bona sembra) i Unió de metges sirians.

Altres iniciatives

Aquesta però, no ha estat l'única iniciativa en la qual la ciutadania gironina s'ha involucrat per ajudar tant al poble sirià que segueix a l'interior del país com als milers de refugiats que travessen Europa fugint de la guerra a la recerca d'un futur. El passat mes de setembre, la fundadora del grup de criança Eco-Mama de Salt, Marta Meléndez, va realitzar una crida -també a través del Facebook- per recollir roba, portanadons i material de tot tipus per als refugiats sirians.

En només tres setmanes, i després d'una resposta massiva per part de la ciutadania gironina, ja havien acumulat 30 palets plens de caixes amb donacions, preparats per ser enviats cap a Turquia des d'on es lliuren a les diferents ONG sirianes.

D'altra banda, també la sala de concerts La Mirona de Salt destinarà els beneficis obtinguts amb la venda del primer lot d'entrades que destina a fins socials als refugiats sirians amb una donació que es farà al comitè català de l'ACNUR, Agència de l'ONU per als Refugiats.

Segons va informar Ràdio Sarrià, aquest primer lot d'entrades són per al concert que Lax'n'Busto oferirà amb el seu format familiar, Lax'n'Xics, el proper 29 de novembre. La banda de rock en català anirà acompanyada per la Coral Infantil i Juvenil de l'Aula de Música de Girona. Aquest lot d'entrades solidàries, un total de 20, van ser adquirides pel centre comercial Gran Jonquera a un preu unitari més alt que el fixat per la venda a públic (6 euros, anticipada i 9 euros, a taquilla).