La vila de Salt no tindrà, de moment, servei de Girocleta, a causa de la falta de pressupost de l'Ajuntament. Segons va explicar el regidor de mobilitat, Toni Vidal, el motiu econòmic és «l'únic» que frena actualment la instal·lació d'aquest servei de transport públic. «Des del consistori gestionem un volum de pressupost molt limitat que ens deixa molt poc marge d'actuació, per això abans d'apostar per la Girocleta, caldrà valorar altres opcions que també puguin facilitar la mobilitat als ciutadans saltencs» assegurava Vidal.

Segons va subratllar el regidor, abans d'apostar «decididament» per invertir en la Girocleta, des de l'àrea de mobilitat hauran de debatre si la seva instal·lació suposaria un benefici pels saltencs que es desplacen a les poblacions veïnes -especialment Girona- o per contra, és traduiria en «un avantatge pels gironins que vénen cap a Salt». «A nivell d'àrea metropolitana té molt de sentit voler posar estacions de Girocleta en localitats com Salt, perquè molts joves, que s'allotgen a la capital, estudien a la Coma-cros o a l'Euses» deia Vidal qui afegia que «caldrà estudiar» quanta gent de Salt faria ús d'aquest servei. «De moment, és una aposta massa arriscada» afegia el regidor municipal, que va assenyalar que és un tema que «encara cal treballar en profunditat».

Cal recordar que, durant la campanya de les eleccions municipals, el cap de llista d'Independents per Salt-Candidatura d'Unitat Popular (IpS-CUP), Ferran Burch, que actualment forma part de l'equip de govern com a tinent d'alcalde, va criticar que el motiu econòmic fos «l'excusa» de l'anterior govern saltenc per no instal·lar la Girocleta. «Sabem que l'excusa és el cost, però creiem que hem de poder trobar l'aportació necessària per sufragar-lo» va assegurar Burch el mes de maig passat.