L'associació de veïns de Montilivi ha recollit més de 200 signatures per demanar que l'autobús de la línia 11 arribi fins a la part alta del carrer Puigsacalm. Segons expliquen, en aquesta zona hi viu força gent gran a qui es fa difícil pujar i baixar pel carrer, ja que la pendent és pronunciada. L'Ajuntament assenyala que s'està estudiant cada ruta al detall per arribar al màxim de gent possible, però també recorden que cal anar amb compte amb les variacions perquè els autobusos han de complir amb els horaris.

L'associació demana que es pugui fer una variació de la línia 11 i que arribi fins a la part alta del carrer Puigsacalm, igual que s'ha aconseguit amb el carrer Girona per Girona, per exemple. Segons indiquen, en aquesta zona hi viu molta gent gran que pateix dificultats per baixar i, sobretot, tornar pujar des de la parada. Per això, demanen que la línia pugui passar per allà i després segueixi amb el seu recorregut habitual.

El consistori assenyala que s'estan estudiant totes les peticions dels veïns per tal d'adaptar la línia al màxim de necessitats. Tot i això, també recorden que els autobusos han de ser puntuals i que si es fan gaire desviacions després hi ha queixes perquè no arriben a temps. De tota manera, els veïns veuen bona predisposició del consistori per estudiar la seva demanda.

El pla de Mobilitat de Girona preveu diverses actuacions en matèria d'autobusos. Per exemple, està previst millorar totes les parades on pugen més de 50 viatgers al dia. De moment, ja s'han instal·lat marquesines a les parades del pavelló de Palau en direció al centre de la ciutat i a Caldes de Montbui amb Rutlla. També s'han instal·lat plataformes a sis parades i s'ha remodelat la parada de Sant Ponç amb Manuel de Pedrolo per fer-la més accessible. A més, també s'està treballant amb aplicacions per a telèfons mòbils que incloguin les tarifes, horaris, incidències i temps de pas real dels autobusos urbans. Les línies de TMG ho van estrenar el juny de 2014, mentre que Teisa s'hi ha anat incorporant al llarg d'aquest any.

Entre les actuacions que ja s'han finalitzat, l'Ajuntament destaca que l'any passat es va augmentar la capacitat de la línia 11 tot alternant el recoregut entre el Barri Vell i l'Avinguda de Jaume I, i també es va alternar el recorregut de la línia 6 entre Vila-roja i Font de la Pólvora, de manera que la freqüència és de cada hora.

D'altra banda, aquest any s'han adquirit quatre nous autobusos per ampliar la flota: dos de gas natural de 80 places i dos més amb 61 places.