El ple de Sarrià de Ter ha aprovat per unanimitat les ordenances fiscals per al 2016, que congelaran la gran majoria de taxes i impostos. Igual que han fet Girona i Salt, Sarrià mantindrà el mateix IBI que durant aquest 2015, ja que s'ha augmentat el valor cadastral en un 10% però s'ha reduït el tipus de gravamen que aplica l'Ajuntament, de manera que el resultat és la congelació. L'única taxa que s'incrementarà és la de manteniment dels nínxols, que s'actualitzarà després de vuit anys de no fer-ho, de manera que passarà de 10 a 12 euros anuals.

L'alcalde de Sarrià, Roger Torrent (ERC), explica que, degut a les actuals circumstàncies socioeconòmiques, el consistori ha decidit no incrementar la pressió fiscal. En aquest sentit, l'equip de govern ha considerat que no era perceptiu apujar l'IBI ni les altres taxes en un moment en què les famílies encara no estan recuperades econòmicament.

A banda de mantenir l'IBI i congelar impostos i taxes, l'Ajuntament de Sarrià també mantindrà algunes de les excempcions i bonificacions que s'han anat introduint en els dos últims anys. D'aquesta manera, es continuarà bonificant l'IBI a les famílies monoparentals (un 50% de bonificació) i les que hagin tingut un membre durant més de 183 dies a l'atur (també un 50%). També es bonificarà en un 95% el rebut de les escombraries en el cas de les famílies amb pocs recursos els ingressos de les quals no arribin a la marca de l'IPREM (Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples).

L'impost de vehicles de tracció mecànica, d'altra banda, no variarà, però sí que es bonificarà entre un 25% i un 50% els vehicles més eficients a nivell ambiental (segons els gr/km d'emissions de CO2 del vehicle).

Bonificacions de l'IAE

També es mantindrà la bonificació de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) per tal d'estimular la contractació i incentivar el creixement i desenvolupament de les empreses ja establertes al municipi.

D'aquesta manera, a partir del tercer any de vida de l'activitat hi haurà una bonificació del 30%, a partir del quart d'un 20% i en el cinquè d'un 10%. Finalment, també es bonificarà el 10% de la quota a les empreses que hagin incrementat el doble de treballadors fixos en un mínim del 10% especte la mitjana de personal de l'any anterior.