Uns 150 bars, restaurants i locals d'oci nocturn de Girona han participat en la desena edició de la campanya Viu les Fires amb Santnarcivisme, que vol prevenir les conductes incíviques durant aquests dies de festa major. La campanya ha estat organitzada per la Fecasarm i les seves associacions: l'Associació d'Hostaleria, Restauració i Oci de Girona i Província i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona. També ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Girona i l'esponsorització de l'empresa Perrier.

La campanya es va iniciar la nit del 22 d'octubre i va finalitzar la matinada de Sant Narcís. Durant les nits que ha durat, els promotors cívics s'han dedicat a demanar de manera simpàtica als usuaris que estaven al carrer que respectessin el descans dels veïns. De la mateixa manera, també han penjat pòsters als acccessos dels locals amb la imatge d'un «clown» demanant silenci.

Segons ha informat la Fecasarm, la campanya ha tingut una «magnífica acollida» entre empresaris i clients de la restauració i l'oci nocturn, i la majoria d'ells ha demanat que s'executin més sovint campanyes pedagògiques com aquesta. En total, calculen que la campanya ha impactat directa i indirectament sobre més de 100.000 persones.

Des de la Fecasarm han agraït a l'Ajuntament de Girona que s'hagi implicat en la campanya per desè any consecutiu.