L'escola Bell-lloc del Pla de Girona va celebrar ahir el seu 50è aniversari amb un multitudinari acte que va reunir centenars d'alumnes, exalumnes, professors, exprofessors, treballadors i famílies que porten els seus fills a l'escola. Durant la celebració es va poder escoltar la Petita Coral del Bell-lloc, es va projectar un vídeo comemoratiu, l'empresari i directiu del Barça Dídac Lee va recordar el seu pas per l'escola i es van entregar guardons honorífics als representants dels col·lectius que han fe possible aquesta efemèride. L'acte també va comptar amb els parlaments del delegat del govern, Eudald Casadesús, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

El batlle va agrair la tasca de l'escola i la seva implicació amb la ciutat, tot subratllant la «petja» que el centre ha deixat en el mig segle d'història. Puigdemont va lloar el grup de famílies que, ara fa 50 anys, «es van esforçar i van lluitar a contracorrent» perquè el projecte de l'escola fos un èxit. Tot i això, va reconèixer que el centre ha sabut passar «del blanc i negre al color», tot incorporant les darreres innovacions pedagògiques per adaptar-se als temps actuals. Per aquest motiu, va esperonar els alumnes i membres de la comunitat educativa a continuar amb la seva tasca per seguir avançant cap al centenari.

Casadesús, per la seva banda, va destacar tres aspectes del centre: la «importància que dóna la formació humana», la seva «adaptació a la realitat actual» i la «qualitat pedagògica» del projecte, que fa que els alumnes obtinguin uns bons resultats acadèmics. El delegat del govern, a més, va subratllar la importància de la «iniciativa social» que van tenir el grup de famílies que «va fer pinya» per impulsar l'escola, i va assegurar que, al contrari del que alguns pensen, no es tracta d'un centre elitista ni ancorat en el passat.

Però qui millor va poder parlar de l'escola, ja que hi va estudiar, va ser l'empresari Dídac Lee. El figuerenc va explicar que al Bell-lloc hi va aprendre valors com l'empatia, el respecte i el tracte personalitzat, que l'han «ajudat moltíssim» a l'hora de convertir-se en empenedor. A més, va destacar que el Bell-lloc va ser un dels primers col·legis a potenciar la pràctica de l'esport, que a ell li va servir per aprendre la cutura de l'esforç, l'autosuperació, la millora continuada i que «no hi ha excuses, perquè els resultats depenen només de tu».

Durant l'acte, celebrat al pavelló esportiu, també es va projectar un vídeo que repassa els 50 anys de l'escola i que recull els testimonis de professors, treballadors i alumnes, alguns dels quals tan coneguts com el propi Lee o el periodista i escriptor Rafel Nadal. A més, la Petita Coral del centre va oferir dues peces:?Un feix de poemes, de Francesc Cassú, i l'himne dels 50 anys del Bell-lloc, que amb lletra i música d'Albert Heredia, que interpretaven per primera vegada.

Per la seva banda, el director del centre, Joan Planagumà, va agrair molt especialment la dedicació de les famílies i professors que «van posar els fonaments d'una escola que col·laborés amb les famílies per educar persones íntegres i amb un sentit cristià». Planagumà es va mostrar satifet perquè els ciments de l'escola «estan ben construïts», de manera que, mig segle després, i malgrat la incorporació de les novetats metodològiques, «els fonaments de l'escola segueixen essent els mateixos».