El grup Sabor de Gràcia serà l'encarregat d'oferir el concert de l'acte inaugural de les Fires de Sant Narcís que arrencarà demà a partir de les vuit del vespre a la plaça del Vi. El conjunt de rumba catalana liderat per Sicus Carbonell des de fa més de 20 anys serà l'encarregat d'interpretar diversos temes després de la intervenció del pregoner d'aquest any, el periodista Jordi Bosch.

L'actuació del grup gracienc es farà amb motiu de la presentació que s'ha fet aquest 2015 de la candidatura de la rumba catalana com a patrimoni cultural immaterial de la Unesco. La candidatura està impulsada, entre altres entitats, per l'Escola de Música Moderna de Girona.

Tret de sortida

Les Fires de Sant Narcís començaran a partir de les sis de la tarda amb una cercavila pels carrers de la ciutat amb gegants i capgrossos de la Fal·lera Gironina, de l'Esquerra del Ter i de Sant Eugènia, amb la Mula Baba i la Girona Marxing Band, que sortirà de la plaça de la Constitució i arribarà a la plaça del Vi, on a dos quarts de vuit de la tarda es farà un ball de gegants. El pregó començarà a les vuit del vespre i a continuació es portarà a terme el retrò de coets i l'anella de foc als barris. Més tard, a partir de les onze de la nit a la zona de barraques, també es podrà gaudir dels concerts de Los Caligaris, Zoo i La Pegatina.