Veïns de Santa Eugènia s'han queixat de l'incivisme d'alguns usuaris de la nova frontissa del Güell. Un dels principals problemes és el joc de l'olla, que inicialment està dirigit a infants però que sovint l'utilitzen adolescents a gran velocitat, tot causant sorolls i cridòries fins a altes hores de la nit. Per això, després d'una reunió celebrada dimarts, l'associació de veïns ha precintat el joc, a l'espera que l'Ajuntament el traslladi a la zona de jocs infantils, tal com van demanar. Per tal de fer front als problemes d'incivisme, l'Associació de Veïns aposta per l'educació i per això té previst proposar, en els propers pressupostos participats, la contractació de dos educadors socials per dinamitzar la frontissa i organitzar activitats amb infants i joves. Altres veïns, en canvi, reclamen que s'augmenti la presència de policia o, almenys, agents cívics.

L'Ajuntament ha acabat recentment les obres de la nova frontissa de Santa Eugènia, de manera que allà on hi havia hagut un aparcament desordenat ara hi ha un parc amb jocs infantils, pistes i bancs. Segons va recordar el president de l'associació, Ramon Macaya, durant la reunió de dimarts amb l'Ajuntament, els veïns van tenir l'oportunitat de participar en el disseny d'aquest nou espai públic, i les seves propostes van ser escoltades. Una altra cosa, va subratllar, són els defectes en l'acabat de l'obra, que se n'han trobat uns quants. De tota manera, l'Associació de Veïns aposta per tenir una actitud "constructiva" i dinamitzar l'espai davant d'algunes conductes incíviques que s'han detectat, especialment al joc de l'olla. Els veïns presents a la reunió es van queixar insistentment del mal ús d'aquest aparell, ja que, segons van indicar, l'utilitzen adolescents que es gronxen a gran velocitat i corren el risc de fer-lo malbé. Per això, van demanar a l'Ajuntament que el traslladi a la plaça del Barco, on hi ha la resta de jocs infantils. La regidora del barri, Marta Madrenas, va assenyalar que, si hi ha unanimitat entre els veïns, se'n pot parlar.

Però aquesta no és l'única reivindicació veïnal. Els habitants de la zona es queixen de la sorra de la frontissa, que els entra a casa i els deixa el pis ple de terra, i de l'incivisme dels amos de gossos, que deixen defecacions al bell mig de la frontissa sense recollir-les. A més, demanen que es posi una tanca de protecció al voltant de la frontissa i que hi hagi més presència policial o d'agents cívics, especialment a partir de les cinc de la tarda. Entre altres propostes, fins i tot va sorgir la de recuperar el "guarda de parc".

Segons es queixen els afectats, hi ha joves i adolescents que es queden jugant fins a altes hores de la matinada i els impedeixen descansar. "A vegades, a les quatre de la matinada estan jugant a pilota i no hi ha qui dormi", va queixar-se una veïna. Segons va afegir, si intenten dir alguna cosa als joves, aquests no els fan cas o al contrari, els repliquen i s'hi enfronten.

Madrenas, per la seva banda, va defensar que el projecte realitzat a la frontissa ha servit per "dignificar" l'espai urbà i per tenir un efecte "cohesionador" i que ajudi a la convivència. Per això, demana "paciència" als veïns per tal de trobar les solucions -com els educadors socials- per tal que la frontissa sigui una plaça "viscuda i vivible". A més, va destacar que hi ha convocada una reunió amb l'àrea de Sostenibilitat per tractar específicament el tema de la jardineria i la neteja.